Nieuwsbericht | 13-02-2020 | 16:42

<..." /> Medewerkers Buitenlandse Zaken naar Cambodja voor bijstand Nederlandse passagiers Westerdam – Globe Nederland

Medewerkers Buitenlandse Zaken naar Cambodja voor bijstand Nederlandse passagiers Westerdam

De Cambodjaanse autoriteiten hebben bekendgemaakt dat het nieuwe coronavirus niet is aangetroffen onder passagiers en bemanning van cruiseschip De Westerdam. Twee medewerkers van de ambassade in Bangkok zijn afgereisd naar Cambodja om Nederlandse passagiers ter plekke bij te staan.

De MS Westerdam van de Holland-America Lijn (HAL), met Nederlandse passagiers en bemanningsleden aan boord, werd in de afgelopen week door een aantal landen de toegang geweigerd tot hun havens vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus in de regio. Gisteren toonde Cambodja zich bereid het schip te laten aanmeren.

Nu de Cambodjaanse autoriteiten hebben vastgesteld dat er geen sprake is van besmetting met het virus hoopt Nederland dat de passagiers spoedig terug kunnen reizen naar Nederland. Nadat ze van boord mogen zal de rederij (HAL) hen hierbij helpen.

Plaatsvervangend ambassadeur Thomas van Leeuwen in de haven in Cambodja

Plaatsvervangend ambassadeur Thomas van Leeuwen in de haven in Cambodja

Twee medewerkers van de Nederlandse ambassade in Thailand zijn naar Cambodja afgereisd om, samen met de Nederlandse honoraire consuls, de Nederlandse passagiers bij te staan. Ook overleggen ze met de lokale autoriteiten en andere betrokken partijen om bij te dragen aan hun spoedig vertrek.

Er is de afgelopen dagen samen met de rederij (HAL), de VS en Canada op diplomatiek en politiek niveau hard gewerkt aan een oplossing. Buitenlandse Zaken is de Cambodjaanse regering dankbaar voor de geboden gastvrijheid. 


About the AuthorBack to Top ↑