Nieuwsbericht | 03-03-2020 | 11:15

<..." /> Nederlands paspoortloket in Birmingham gaat in april 2020 open – Globe Nederland

Nederlands paspoortloket in Birmingham gaat in april 2020 open

Het is spoedig mogelijk een Nederlands paspoort of ID-kaart aan te vragen in Birmingham, bij het kantoor van VFS Global. Dit paspoortenloket in de Midlands gaat open op 22 april 2020.

Simon Smits at opening Dutch passport desk VFS Global in London (January 2019)

Simon Smits at opening Dutch passport desk VFS Global in London (January 2019)

Paspoortloketten in London, Edinburgh en Birmingham

Momenteel zijn er drie locaties in het Verenigd Koninkrijk waar Nederlanders hun paspoort kunnen vernieuwen: de Nederlandse ambassade in Londen, VFS Global in Edinburgh en VFS Global in Londen. De extra locatie, VFS Global in Birmingham, is geselecteerd omdat er veel Nederlanders in de Midlands-regio in Engeland wonen.

Het boeken van paspoortafspraken bij het VFS kantoor in Birmingham zal waarschijnlijk mogelijk zijn vanaf eind maart. Het paspoortenloket wordt daadwerkelijk operationeel op 22 april 2020.

Servicekosten VFS Global

Let op: in tegenstelling tot de Ambassade brengt VFS Global servicekosten in rekening voor het in behandeling nemen van een paspoort- of ID-kaartaanvraag. Voor wie in de Midlands woont, of verder noordelijk, zullen die extra kosten echter vaak opwegen tegen de besparing in reistijd en reiskosten om naar de ambassade te komen. Het blijft uiteraard mogelijk een afspraak in te plannen bij de ambassade.

Bepaalde zaken kunnen alleen door de ambassade worden behandeld

VFS accepteert zowel aanvragen voor verlengingen als eerste aanvragen voor een Nederlands paspoort of ID-kaart. Als u niet langer in het bezit bent van uw paspoort of ID-kaart, kunt u een nieuwe alleen aanvragen bij VFS als u een kopie van het ontbrekende document hebt. Aanvragers die niet in het bezit zijn van een kopie van hun ontbrekend document, aanvragers die een noodreisdocument (laissez-passer of noodpaspoort) nodig hebben en aanvragers die een spoedprocedure aanvragen, kunnen contact opnemen met de Nederlandse ambassade in Londen. VFS Global kan dergelijke aanvragen niet verwerken.


Over de auteurBack to Top ↑