Nieuwsbericht | 05-03-2020 | 22:35

..." /> Nederlanders uit hotel Tenerife onderweg naar Nederland – Globe Nederland

Nederlanders uit hotel Tenerife onderweg naar Nederland

Een groep van 15 Nederlanders die op Tenerife in afzondering zat vanwege het coronavirus, reist donderdagavond terug naar Nederland. De ambassade in Madrid en de honorair consul in Tenerife hielpen reisorganisatie TUI bij de voorbereiding.

Passagiers gaan aan boord van het vliegtuig

In totaal 27 Nederlanders zaten in afzondering in het hotel in Tenerife. De ambassade heeft sinds het begin nauw contact gehouden met hen en de Spaanse autoriteiten. Die toonden zich dinsdag bereid om de Nederlanders onder bepaalde voorwaarden vervroegd uit het hotel te laten vertrekken. Donderdagavond konden zij vertrekken met een door reisorganisatie TUI georganiseerde vlucht. Aan boord bevinden zich verder nog 132 Belgen.

Gezondheidscheck

De Nederlanders hebben een gezondheidscheck gehad en vertonen geen ziekteverschijnselen. Bij aankomst in Nederland neemt de GGD contact op met de passagiers. Daarnaast worden zij verzocht tot twee weken na terugkeer hun gezondheid te monitoren.   

Achterblijvers

Van de Nederlanders die in het hotel verbleven hebben 12 personen afgezien van de door de reisorganisatie georganiseerde terugvlucht. Zij vliegen op een later moment terug.


About the AuthorBack to Top ↑