Nieuwsbericht | 21-03-2020 | 19:04

..." /> Hulpcentrum ministerie voor gestrande Nederlanders draait op volle toeren – Globe Nederland

Hulpcentrum ministerie voor gestrande Nederlanders draait op volle toeren

Het ministerie van Buitenlandse Zaken draait overuren om Nederlanders thuis te krijgen. Ook dit weekend draait de telefooncentrale van het ministerie op volle toeren. Per dag krijgt het ministerie omstreeks 10.000 telefoontjes van ongeruste Nederlanders of hun familieleden op de 24/7-hulplijn, bereikbaar via +31 (0) 247 247 247.

contactcenter

Duizenden Nederlanders willen nog naar Nederland reizen. De 150 Nederlandse ambassades en consulaten over de hele wereld werken dag en nacht door om Nederlanders bij te staan. De website met reisinformatie en -adviezen (www.nederlandwereldwijd.nl) is afgelopen week ruim zeven miljoen keer geraadpleegd. Voor zo’n 100 landen waar de meeste gestrande Nederlanders zitten, worden de antwoorden op veel gestelde vragen op die website continue actueel gehouden.

Minister Blok van Buitenlandse Zaken heeft elke dag, ook dit weekend, contact met collega-ministers in andere landen om de obstakels voor terugkeer uit de weg te ruimen. ‘Met man en macht werken we om de Nederlanders die nu vastzitten zo snel mogelijk terug te laten keren’, aldus minister Blok. Het ministerie van Buitenlandse Zaken legt in samenwerking met de reisbranche en luchtvaartmaatschappijen contact met de overheden van andere landen, om te bemiddelen in landingsmogelijkheden van commerciële toestellen en zo nodig extra vluchten. Dat is gelukt in onder andere Egypte, Marokko en Tunesië, waar vandaan duizenden Nederlanders afgelopen dagen hebben kunnen vertrekken naar Nederlandse luchthavens.

De Nederlandse reizigers die in het buitenland zijn en willen terugkeren wordt geadviseerd zich aan te melden bij de Informatieservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken: https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/. Ook wordt aangeraden zich te registreren bij de ambassade zodat de ambassade goed contact met de persoon in kwestie kan blijven houden.

Er bevinden zich ongeveer een miljoen mensen met de Nederlandse nationaliteit buiten Nederland; hiervan zijn veel werk- of woonachtig in een ander land en dus niet van plan naar Nederland te reizen.

Documenten


About the AuthorBack to Top ↑