Nieuwsbericht | 23-03-2020 | 17:44

Reisadvies voor Nederlandse toeristen in het Verenigd Koninkrijk – Globe Nederland

Reisadvies voor Nederlandse toeristen in het Verenigd Koninkrijk

Nederlanders die op bezoek of op vakantie zijn in het Verenigd Koninkrijk wordt dringend aangeraden terug te keren naar Nederland. Dit advies geeft het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken in verband met de wereldwijde COVID-19 pandemie. Door de uitbraak van het coronavirus worden veel vluchten, treinreizen en veerdiensten geannuleerd. Het aantal vertrekmogelijkheden uit het Verenigd Koninkrijk loopt daarom snel terug.

Dit advies geldt uiteraard niet voor Nederlanders met een permanente verblijfplaats in het Verenigd Koninkrijk. Voor hen geldt: houd u aan de adviezen van de Britse overheid. Alle nationale en internationale reizen worden momenteel ontraden, tenzij strikt noodzakelijk.

Handen met wereldkaart

Bereid uw terugreis gedegen voor

Het is raadzaam om contact op te nemen met uw vervoersmaatschappij en/of touroperator om te verifiëren of u de gewenste of geplande vlucht, trein, bus of veerdienst kunt nemen. Mocht u gaan reizen: respecteer de hygiënevoorschriften om verspreiding van het virus te voorkomen. Houd tevens het nieuws en de verkeersinformatie goed in de gaten.

Reizen via Frankrijk en België

Als u via Frankrijk en België terugreist naar Nederland, of via een luchthaven in Duitsland, informeer uzelf dan eveneens goed over de reisvoorschriften die gelden in de landen waar u doorheen reist (zoals eventuele formulieren die u vooraf dient in te vullen). Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken houdt een overzicht bij met alle actuele reisrestricties in landen wereldwijd.

Wat moet ik doen als ik in het Verenigd Koninkrijk wil of moet blijven?

Kiest u ervoor in het Verenigd Koninkrijk te blijven, zorg dan dat u onderdak vindt op een plek waar u veilig kunt verblijven. Zo lang u op Brits grondgebied verblijft dient u de voorschriften van de lokale autoriteiten te volgen.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van verdere ontwikkelingen?

U kunt zich onder meer registreren via de Informatieservice Buitenlandse Zaken. U ontvangt dan updates via e-mail en/of sms. Vergeet niet u uit te schrijven als u het Verenigd Koninkrijk verlaten heeft. U helpt de Nederlandse ambassade daarmee om het bestand van Nederlanders in het buitenland actueel te houden.

Bijzondere bijstand in het buitenland

Mocht de situatie zich voordoen dat er geen mogelijkheden meer zijn om vanuit het Verenigd Koninkrijk terug te keren naar Nederland, dan kunt u zich registreren op bijzonderebijstandbuitenland.nl. Dat platform is een initiatief van de reisbranche, het Verbond van Verzekeraars en de Rijksoverheid en werd op 23 maart gelanceerd.

Lees ook

Vragen?

U kunt met vragen altijd terecht bij de 24-uursservice van het ministerie van Buitenlandse Zaken via telefoonnummer +31 247 247 247.


About the AuthorBack to Top ↑