Topverdieners in NBA zien af van deel miljoenensalaris

Nu de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA stilligt vanwege de wereldwijde coronacrisis, nemen de best betaalde basketballers uit de competitie genoegen met 20 procent minder salaris. Dat meldt sportzender ESPN.

Volgens de sportzender hebben ongeveer honderd spelers besloten om een deel van hun miljoenensalaris in te leveren. Topspelers als Stephen Curry (Golden State Warriors), Chris Paul (Oklahoma City Thunder) en Russell Westbrook (Houston Rockets) verdienen omgerekend per persoon zo’n 35 miljoen euro per jaar. Sinds 11 maart kwamen zij niet meer in actie in de NBA.

Eerder al doneerden heel wat clubs en spelers geld, onder meer voor het personeel dat normaal gesproken bij NBA-wedstrijden in de basketbalstadions werkt. Verschillende NBA-spelers zijn positief getest op het coronavirus, onder meer bij Brooklyn Nets en Detroit Pistons.

De competitie ligt tot onbepaalde tijd stil.


About the AuthorBack to Top ↑