Zaakwaarnemers in tijden van corona: 'We zijn een soort huisartsenpraktijk'

De wereldwijde coronacrisis heeft ook de voetbalwereld diep geraakt. Vooral de kleinere, minder daadkrachtige clubs dreigen in grote financiële problemen te komen. Wereldvoetbalbond FIFA moet daarom zo snel mogelijk met een noodfonds komen, vinden zaakwaarnemers Rob Jansen en Revien Kanhai.

“De FIFA, de UEFA en spelersvakbond FIFPro zijn schathemeltjerijk en zullen hun financiële reserves moeten gebruiken om clubs te helpen”, vertelt Jansen. “Dat was ook de uitkomst van een videoconferentie die ik recent had met de wereldbond van agenten. En ook spelers én makelaars moeten hun financiële bijdrage leveren.”

Geen regering

Revien Kanhai, agent van onder anderen David Neres, Lasse Schöne en Siem de Jong, is het daarmee eens. “De voetbalwereld heeft geen regering. De FIFA is eigenlijk de aansturende regering en die heeft naar mijn weten genoeg financiële reserves”, aldus Kanhai.

“En waar nodig moeten de financieel sterkere clubs de kleinere steunen”, vervolgt de makelaar. “Het is een uitzonderlijke situatie. Net als in de Europese Unie moeten we er met elkaar voor zorgen dat de markt gezond blijft.”


About the AuthorBack to Top ↑