Nieuwsbericht | 30-03-2020 | 20:27

Brief aan Nederlanders in Mexico en Belize – Covid19 – Globe Nederland

Brief aan Nederlanders in Mexico en Belize – Covid19

Beste Nederlanders in Mexico en Belize,

Het Corona-virus heeft onze levens danig op zijn kop gezet. Werk, school, sociale contacten, sport: alles is anders en we weten niet hoe lang dit nog gaat duren.

Het team van de Nederlandse ambassade was, op het moment dat de crisis in Europa uitbrak, druk bezig met de voorbereidingen van een officieel bezoek van premier Rutte aan Mexico, dat uiteraard is uitgesteld. Daarna hebben we dagelijks en in de weekenden door gewerkt om Nederlandse toeristen veilig naar Nederland te krijgen. Door een uitstekende samenwerking met de KLM is dat goed gelukt. Bijna iedereen is terug. Ook onze honorair consuls in Cancun en Belize hebben zich meer dan 100% ingezet. In deze tijden is het mooi te zien dat je kunt rekenen op de inzet van een ieder.

Het is ook fijn te weten dat de KLM en Aeromexico nog op Amsterdam vliegen, zij het wat minder vaak, KLM drie keer per week.

De ambassade ontvangt nu ook vragen van Nederlanders die in Mexico of Belize wonen. Allereerst wil ik u zeggen dat we gewoon doorwerken, de meeste staf vanaf thuis, maar we blijven altijd bereikbaar. U kunt ons gewoon bellen (in Mexico: +52 55 1105 6550) of emailen via mex-info@minbuza.nl
We zijn er voor u.

Heeft u een spoedvraag, dan kunt u 24 uur per dag het informatiecentrum in Den Haag bellen:
+31 247 247 247 of via de Reisapp Buitenlandse Zaken, WhatsApp of Twitter. 

Ten tweede wil ik iedereen oproepen zich te registreren in de informatieservice: https://www.nederlandwereldwijd.nl/contact/informatieservice-buitenlandse-zaken. Mocht er hier iets gebeuren, dan plaatsen we nieuws in de informatieservice. Dat heeft uitstekend gewerkt om alle toeristen op de hoogte te houden.

Voor Nederlanders die hier werkzaam zijn: het Holland House Mexico organiseert verschillende evenementen online: https://hollandhousemexico.com/events.

Deze week zullen twee virtuele ronde tafels plaats vinden:

De ambassade is met de meeste Nederlandse bedrijven in contact. Heeft u een vraag over uw bedrijf? Mail ons dan naar mex-ea@minbuza.nl

Voor Nederlandse studenten in Mexico: het kantoor van Nuffic/Neso heeft een whatsapp groep opgezet: +52 55 1074 1410.

Graag wil ik u allemaal vragen de aanwijzingen van de Mexicaanse overheid en de overheid in Belize strikt op te volgen.

Ik wens iedereen sterkte in deze moeilijke periode. Ik hoop dat iedereen gezond blijft en als u ziek bent, hoop ik dat u goed herstelt. Zorg goed voor uzelf en de mensen om u heen.

Margriet Leemhuis

Ambassadeur

Brief aan NLders in Mexico en Belize 1
Brief aan NLders in Mexico en Belize 2


About the AuthorBack to Top ↑