Nieuwsbericht | 09-12-2020 | 13:28

..." /> Wat kan ik doen in aanloop naar 1 januari om mijn bedrijf voor te bereiden op Brexit? – Globe Nederland

Wat kan ik doen in aanloop naar 1 januari om mijn bedrijf voor te bereiden op Brexit?

Al sinds het referendum van 23 juni 2016 roept de brexit veel vragen op bij Nederlandse ondernemers die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk (VK). Wat houdt brexit voor mij in? Waarop moet ik voorbereid zijn per 1 januari? De Nederlandse ambassadeur Karel van Oosterom legt in een interview met Evofenedex uit hoe het handelsklimaat tussen beide landen ervoor staat, en wat bedrijven kunnen doen om zich voor te bereiden op de toekomstige relatie met het VK. Met of zonder akkoord tussen Londen en Brussel.

Wat kan ik doen in aanloop naar 1 januari?

  1. Bezoek www.brexit-loket.nl en doe de Brexit Impact scan;
  2. Vraag een EORI-nummer aan bij de Belastingdienst, en controleer of je ook een Brits EORI-nummer nodig hebt;
  3. Vraag een Vergunning artikel 23 aan als je uit het VK importeert;
  4. Inventariseer welke Britse documenten je straks nodig hebt, en bekijk de grenshandleiding (Border Operating Model) van de Britse overheid;
  5. Overweeg een expediteur in te huren als het VK een relatief kleine markt voor je is, of als je weinig ervaring hebt met import of export buiten de EU.

©Joel van Houdt


About the AuthorBack to Top ↑