Nieuwsbericht | 23-12-2020 | 10:32

Informatie voor Nederlanders en reizigers in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland betreffende de negatieve PCR-COVID-19 test – Globe Nederland

Informatie voor Nederlanders en reizigers in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland betreffende de negatieve PCR-COVID-19 test

De Britse overheid heeft een lijst vrijgegeven van private aanbieders die PCR-COVID-19 testen aan bieden ten behoeve van internationaal reisverkeer, zie de website van de Britse overheid (informatie in het Engels) voor de volledige lijst. U kunt op deze website van de Britse overheid (informatie in het Engels) richtlijnen vanuit de Britse overheid vinden over de criteria voor testprocedures ten behoeve van internationaal reisverkeer. Bij het afwachten van de testuitslag wordt van u verwacht dat u uw sociale contacten beperkt en zoveel mogelijk op uw verblijfplaats verblijft.

De Nederlandse ambassade in het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland kan geen van deze aanbieders onderschrijven of aanbevelen. Nederlanders en reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor het vergaren van informatie over de beschikbare aanbieders en testlocaties.

De Britse overheid geeft aan dat het niet mogelijk is een gratis test van de NHS (National Health Service) te ondergaan indien u het land verlaat. Meer informatie over een NHS-test kunt u op deze website van de Britse overheid (informatie in Engels) vinden.

Inreismaatregelen Nederland

Vanaf 23 december 00:01 uur zijn alle passagiers van 13 jaar en ouder (ook Nederlanders), die uit het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland met het vliegtuig of met de boot naar Nederland reizen verplicht een negatieve PCR-Covid-19-testuitslag en testverklaring te overleggen voor vertrek naar Nederland. Het vlieg- en aanmeerverbod wordt dan opgeheven. Als u de testuitslag niet kunt laten zien aan de luchtvaartmaatschappij of rederij, mag u niet aan boord en kunt u niet naar Nederland vertrekken. U moet de testverklaring aan de autoriteiten in Nederland laten zien. Let op dat u de testverklaring uitprint en ondertekent en de hele reis bij u heeft, een digitale versie is niet voldoende. De negatieve testuitslag mag wel digitaal. Informeer bij de gezondheidsautoriteiten in Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland naar de mogelijkheden voor het afnemen van een COVID-19 test.

Meer informatie over een negatieve testverklaring voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk kunt u vinden op de website van de rijksoverheid. Bekijk ook het reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk van het Ministerie van Buitenlandse zaken voor meer informatie.

Overzicht relevante informatie

©Rijksoverheid


About the AuthorBack to Top ↑